Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Švenčiame skaitymą!

P4010031Nors balandžio pirmoji laikoma Melagių diena, Vaikų literatūros skyrius ją paminėjo kaip kitos šventės išvakares: nei kiek nemeluodami pradėjome švęsti balandžio antrąją – Tarptautinę vaikų knygos dieną ir H. K. Anderseno gimtadienį. Kartu su mumis buvo Pasvalio rajono Grūžių vaikų globos namų mažesnieji gyventojai. Pasidžiaugėme, kad yra tokia puiki šventė, svarbi visiems, kurie skaito, rašo, iliustruoja, leidžia į pasaulį vaikiškas knygas, perskaitėme šių metų kreipimąsi, kurį parašė Brazilijos rašytoja Luciana Sandori.

Jos trumpa istorija apie pirmą kartą į biblioteką atėjusią mergaitę ir susitikimą su pasakų veikėjais paskatino imtis kitų istorijų, kurias parašė ne mažiau garsus ir mylimas autorius – švedų rašytojas ir iliustratorius Svenas Nordqvistas, balandžio 30-tąją atšventęs savo septyniasdešimtąjį gimtadienį. Taigi, kalbėjome apie Sveną, apie ūkininką Petsoną ir jo išdykusį katiną Findusą, pagal iliustracijas atsekėme, ką gi tas Petsonas su savo katinu veikia, kokius nuotykius patiria, išvartėme visas lietuviškai išleistas S. Nordqvisto knygas, tame tarpe ir jo iliustruotas Mamulės Mū istorijas.

Tada perskaitėme garsiai vieną iš jų – „Findusas išsikrausto“. O kad būtų linksmiau, gėrėme arbatą su sausainiais, nes kokia gi šventė be saldumynų? Ir dar piešėme vištas, kurios mums transformavosi iš kiaušinių, aprengtas spalvotais, raštuotais megztinukais. Nes vištos istorijose apie Petsoną ir Findusą yra ne mažiau svarbios veikėjos, su savo charakteriu ir savitu gyvenimu. Štai taip mes atšventėme Vaikų knygos dieną.

Skaitymų akimirkos – galerijoje: