Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Europos diena ir Amatų mugė

P5120272Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka gegužės 9-12 dienomis vykdė projektą „Švęskime Europos dieną kartu“, kurį rėmė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Europos dienos šventę pradėjome nuo rytinės mankštos prie bibliotekos ir mūsų partnerio – Pasvalio specialiosios mokyklos. Be mankštos, Informacijos ir mokymo skyriuje veikė paroda „Europos dieną pasitinkant“, buvo siūloma žaisti stalo žaidimą „Europa“ ir pasitikrinti savo žinias apie Europos šalis. Taip pat gegužės 4-9 dienomis vyko Informacinė

klausimų-atsakymų akcija bibliotekos facebook puslapyje, kurios nugalėtojų laukė prizai. Jaunimo erdvėje „Mono arba Stereo“ vyko „Europietiškas kino pavasaris“ – dokumentinių filmų peržiūra bei pokalbis-diskusija „Pabėgėliai – pareiga, grėsmė, ar galimybė?“, kurioje dalyvavo Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas dr. Andrius Švarplys.

Gegužės dvyliktąją įvyko parodos „Antras daiktų gyvenimas“ atidarymas. Joje – iš antrinių žaliavų pagaminti įvairūs daiktai, žaislai, aksesuarai, buities rakandai, interjero detalės ir kt. Darbų autoriai – gausus būrys lankytojų iš rajono bendrojo lavinimo, globos, socialinės rūpybos įstaigų. Jų amžius svyruoja nuo penkerių metų iki septintą dešimtmetį skaičiuojančių. Parodos atidarymo proga autoriai buvo susirinkę į mugę pristatyti savo darbus, paprekiauti, parodyti, kaip gimsta vienas ar kitas daiktas iš „šiukšlių“. Mugės dalyvius savo dainomis linksmino Pasvalio muzikos mokyklos vaikai.

O viskas prasidėjo prieš dvidešimt metų, sakė per atidarymą viena parodos organizatorių - bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rita Baltrukienė. 1996 m. pradžioje pas ją į biblioteką užėjo tuometinė Pasvalio specialiosios mokyklos mokytoja Valerija Stapulionienė ir pasiūlė surengti specialiosios mokyklos mokinių ir mokytojų darbų parodą, skirtą Motinos dienai. Sumanymas sulaukė atgarsio. Po pirmos parodos dalyvių ratas ėmė plėstis ir šiandien, praėjus dvidešimčiai metų, šis renginys tebėra graži tradicija, vienijanti visą eilę rajono įstaigų, organizacijų, bendruomenės narių.

Amatų mugės akimirkos – nuotraukų galerijoje: