Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Edukacinių programų mugė-seminaras

P5250160Gegužės 25 d. bibliotekoje įvyko Lietuvos viešųjų bibliotekų edukacinių programų vaikams mugė-seminaras „Sužinok, dalyvauk, pasiūlyk kitiems“. Bibliotekininkai iš Kupiškio, Panevėžio ir Pasvalio pristatė keletą jų bibliotekose vykstančių edukacinių programų, pasidalino patirtimi, įgyta darbe su šių programų dalyviais - bibliotekų lankytojais.
Sveikinimo žodį susirinkusiesiems tarė Pasvalio rajono savivaldybės ŠPT Suaugusiųjų švietimo skyriaus vedėja, Pasvalio Trečiojo Amžiaus Universiteto direktorė Danutė Morkūnienė. Bendrą apžvalgą apie Lietuvos viešosiose

bibliotekose vykdomą edukacinę veiklą pateikė Lietuvos viešųjų bibliotekų asociacijos prezidentė, M. Katiliškio viešosios bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė. Apie edukacines programas, pristatytas interneto erdvėje ir M. Katiliškio viešojoje bibliotekoje vedamus nuotolinius mokymus kalbėjo bibliotekos Informacijos ir mokymo skyriaus vedėja Rita Bedulytė. Edukacinę programą „Pasaulis pro bitės akinius“ pristatė Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Šarūnė Leikienė. O Knygų fėjos iš Kupiškio viešosios bibliotekos Rūta Vikienė ir Regina Vilčinskienė pakvietė į „Vėjo malūnėlių ir knygų skirtukų dirbtuvėles“.

Seminarą pabaigė ir rimtas patirties mokymosi nuotaikas išsklaidė spalvingas ir kvapnus Bitės namelio pristatymas ir edukacinė programa „Bitė vaistininkė“ viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje. Edukacinę programą prie bitės namelio vedė Virginijus Benašas, Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos kultūrinių renginių fotografas. Mugės-seminaro dalyviai pasijuto vaikais, kai matavosi ūgį šaukštų matuokliu, uostė vaistažoles, aromatinius aliejus ir spėliojo jų rūšis, ragavo vitaminus nuo visų ligų – morkų tabletes, burokėlių žuvį, sužinojo, koks naudingas ir protingas yra kopūstas, uostė knygas ir spėliojo, apie ką jose rašoma. Ir, žinoma, landžiojo po bitės namelį, čia pat gėrė citrinų-mėtų gaivą, skanavo bandeles ir dalinosi kilusiomis mintimis, įspūdžiais, naujomis idėjomis.

Mugės-seminaro įspūdžiai – nuotraukų galerijoje: