Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Svečiuojasi Bitės namelis

DSC003Pasibaigus edukacinių programų mugei-seminarui, visą likusią gegužę ir birželio mėnesį viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje mažųjų skaitytojų ir jų tėvelių laukia medumi kvepiantis Bitės namelis. Nusiavę batelius (bitės – labai tvarkingi padarėliai, todėl namelyje turi būti švaru) ir įlindę pro siaurą tunelį, namelio lankytojai gali atsisėsti ant mažučių pagalvėlių ar atsigulti, pasvajoti, paskaityti, pažaisti bitučių loto, pro bitės akinius į pasaulį pažiūrėti. Bitės namelis į svečius atvyko iš Panevėžio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros centro.

Namelio viduje skamba muzika, o stoge įrengtame ekrane galima pažiūrėti Virginijaus Benašo sukurtus filmukus apie dangų, knygą, rašytoją Gabrielę. Namelyje stovi miniatiūrinis rašomasis stalelis, skirtas rašytojos, švietėjos, vaistininkės Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimui. Prie šio stalelio kiekvienas gali pasijusti rašytoju ir pabandyti ką nors parašyti pats. Jei namelyje patiko, galima palikti atsiliepimą namelio Svečių knygoje, nupiešti piešinį ar parašyti laišką Bitei ir įmesti į namelio pašto dėžutę.
Pirmieji namelio lankytojai po edukacinių programų mugės – geriausi 2015 metų Vaikų literatūros skyriaus skaitytojai mama Vaida su sūneliais Gediminu ir Dominyku.

Pirmieji namelio lankytojai – nuotraukų galerijoje: