Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

2014 m. renginiai

Bibliotekoje – Kalėdų senelis ir Voveriukas

PC290158Gruodžio 29 dieną, per patį tarpušventį ir jau įsibėgėjus mokinių atostogoms, dovanų dalyboms ir karnavalams, į biblioteką užsuko Kalėdų senelis iš akcinės bendrovės Swedbank. Ir ne vienas, o su savo pagalbininku Voveriuku. Kaip ir dera visiems šiuo šventiniu laikotarpiu, svečiai pradžiugino mažus ir didelius! Susirinkusių į renginį laukė pilnas maišas dovanų, saldainiukų bei linksmos užduotys dovanoms užsipelnyti.

Skaityti daugiau...

Skaitome išmaniai su Pumpėnų šeštokais

DSC 0045Gruodžio 16 dieną mokymų klasėje vyko paskutinė besibaigiančių metų edukacinė programa „Skaityk, piešk, fotografuok išmaniai", kurioje dalyvavo šeštokai iš Pumpėnų gimnazijos. Kartu su savo mokytoja vaikai susipažino su elektroninėmis knygomis ir įrenginiais joms skaityti, išbandė elektroninių knygų skaityklę, išsiaiškino jos privalumus ir trūkumus, esančias funkcijas ir galimybes. Taip pat skaitė knygas planšetiniuose kompiuteriuose.

Skaityti daugiau...

Linksma kompanija iš Papilio

Lukiuks. PapilysLapkričio 22 dieną, šeštadienį sulaukėme svečių iš Biržų rajono, Papilio pagrindinės mokyklos. Būrelis penktokų su savo mokytojomis apsilankė bibliotekoje ir dalyvavo edukacinėje programoje „Skaityk, fotografuok ir piešk išmaniai". Mums smagu priimti kaimyninio rajono vaikus, kurie ne tik atvyksta į Pasvalio baseiną paplaukioti, bet ir užsuka pas mus.

Skaityti daugiau...