Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

2020 m. renginiai

SKUDURINUKŲ VIEŠNAGĖ PAS KAUKUTĮ

kaukucio viesnagePristatome naują, šaunų ir visiškai kitokį lėlių teatro studijos „Kaukutis“ spektaklį!
Nei žvarbūs vėjai nenupūtė, nei pasaulinė pandemija nesujaukė kūrybinių minčių Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos lėlių teatro studijos „Kaukutis“ komandai. Sukurta pirmoji pandeminė virtuali pjesė vaikams „Skudurinukų viešnagė pas Kaukutį“, pagal V. Taylor pjesę „Skudurinukai“, įgyvendinant projektą „Kaukučio kelionės ir draugai“. Tad kviečiame vaikus į Skudurinukų kelionę, kurioje nugali draugystė!!!

                                   „SKUDURINUKŲ VIEŠNAGĖ PAS KAUKUTĮ“

Literatūriniai protmūšiai

DSC 0492Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių viešosiose bibliotekose vyksta, skaitymo skatinimo programos akcijai skirti – „LITERATŪRINIAI PROTMŪŠIAI BIBLIOTEKOSE", kuriuos, nuotoliniu būdu, organizuoja Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.
Šioje akcijoje dalyvauja ir Pasvalio M. Katiliškio viešoji biblioteka. 1-asis etapas vyko spalio 15 d. 10 val. bibliotekos kūrybos ir edukacijos erdvėje, kuriame dalyvavo Pasvalio „Svalios“ progimnazijos 4 A klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos Rasos Sturienės. Protmūšiuose dalyvauja 50 klasių iš visos Lietuvos!!!

Skaityti daugiau...

Susitikimas su rašytoja Kotryna Zyle

 zyleSpalio 13 d. biblioteka kvietė į susitikimą su rašytoja Kotryna Zyle.
Susitikimo metu vaikai dalyvavo literatūrinėje edukacijoje „Mitinių būtybių šiandieninės slėptuvės“.
Pasak Kotrynos Zylės, vienas iš jos tikslų – nupūsti dulkes nuo lietuviškos mitologijos ir parodyti, kad jos vieta – ne tik tautosakininkų surinktuose raštuose, bet ir šiuolaikinėje jaunimo literatūroje.

Skaityti daugiau...