Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

2015 m. renginiai

„Lėvens" antrokai bibliotekoje

PC220035Gruodžio pabaigoje, kai jau kvepia kalėdiniai pyragai ir čia pat vaikų atostogos, Svalios pagrindinės mokyklos antrokai su mokytoja Asta sugalvojo apsilankyti bibliotekoje ir susipažinti su joje teikiamomis paslaugomis, Vaikų literatūros skyriumi, apžiūrėti parodas ir linksmai paskaityti. Ne vienas antrokas jau yra tapęs bibliotekos skaitytoju, todėl buvo paprašyti kartu su bibliotekininke papasakoti savo draugams apie biblioteką, pasidalinti įspūdžiais apie knygelių skaitymą. Pasikalbėję apie biblioteką ir skaitymo naudą, smagiai kartu perskaitėme juokingą knygą apie dešimt baubų, kurie neišsiteko vienoje lovoje ir leido įvairiausius garsus.

Skaityti daugiau...

Sniego senių dirbtuvėlės

 PC160049Gruodžio 15 dieną rajono Pedagoginės-psichologinės tarnybos vaikų užimtumo grupės nariai apsilankė Sniego senių gamybos dirbtuvėlėse, kurios įsikūrė Vaikų literatūros skyriaus skaitykloje. Su savimi atsinešė įvairių „gamybos priemonių“: nebedėvimų kojinių ir vaikiškų pėdkelnių, kaspinėlių, šventinių eglutės girliandų, smeigtukų, sagučių, blizgučių ir, žinoma, maišelius kruopų. Kibome į darbą ir paaiškėjo, kad tų kruopų neužteks. Teko bėgti į parduotuvę – nesinorėjo, kad sniego seniai išeitų „susmegę“.

Skaityti daugiau...

Kalėdinių atvirukų gaminimas

PC150024Gruodžio 15 dieną, jau visai čia pat siaučiant kalėdinėms nuotaikoms, į Vaikų literatūros skyrių rinkosi mūsų bičiuliai iš Pasvalio specialiosios mokyklos kartu su mokytoja Vida. Sužinoję, kad čia galima pasigaminti figūrinių atvirukų artėjančioms šventės, panoro sudalyvauti edukacinėje programoje „Skraidančios būtybės“. Vėl kalbėjome apie drakonus, raganas, stebuklingus paukščius ir gyvūnus, elfus ir fėjas, skraidantį berniuką iš Niekados šalies Piterį Peną ir žinoma, angelus, kurie ypatingai laukiami ir mylimi Kalėdų metu, nes skelbia žmonėms gerąją žinią.

Skaityti daugiau...