Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

2023 m. renginiai

Susitikimas su gamtininku Mariumi Čepuliu

cepulisMariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyko įtaigus renginys – susitikimas su pripažintu gamtos fotografu, laidų vedėju, rašytoju Mariumi Čepuliu. Svarbiausias renginio akcentas – naujausios jo knygos „Ana Konda?“ pristatymas.

Skaityti daugiau...

Susitikimas su atostogaujančiais vaikais

 0007 pusSaulėtą liepos 13-ąją, Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos darbuotojos Rita Baltrukienė ir Lijana Markevičienė vykome į Pušaloto biblioteką susitikti ir pabendrauti su atostogaujančiais vaikais. Gausus būrys susirinkusiųjų dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Pasivaikščiojimas su Andersenu“. Dalyviai išgirdo įdomių faktų apie danų pasakininko Hanso Kristiano Anderseno kūrybą, susipažino su jo kasdiene buitimi ir daiktais, įkvėpusiais nemirtingas pasakas, sužinojo apie rašytojo gyvenimą, prisiminė populiariausius kūrinius.

Skaityti daugiau...

Susitikimas su dailininke Ieva Babilaite

722961 820480 756x425Liepos 5 d. vyko susitikimas su 50-metį švenčiančia dailininke Ieva Babilaite. Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyrius I. Babilaitei skyrė Domicėlės Tarabildienės premiją už gražiausią metų knygą vaikams „Pasaka apie paskutinį Lietuvos princą", kuri buvo pristatyta susitikimo metu. Į susitikimą su dailininke atvyko įvairaus amžiaus atostogaujantys vaikai.
Babilaitės iliustracinis šedevras „Pasaka apie paskutinį Lietuvos princą“ užkariavo Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos širdis ir mintis, pelnęs jai gerbiamą Domicėlės Tarabildienės premiją. Ši žavinga knyga vaikams nukelia skaitytojus į magišką kelionę po istorinį Lietuvos kraštovaizdį, supindama nuotykių, fantazijos elementus ir turtingą šalies kultūros paveldą. Istorijos centre – paskutinis Lietuvos kunigaikštis, perteikiantis galingą žinią apie drąsą, atsparumą ir paveldo išsaugojimo svarbą.

Skaityti daugiau...