Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Diena su Kake Make

P5280186Jau ne pirmi metai gegužės mėnesį organizuojame edukacinį skaitymo skatinimo renginį Žadeikių Bernardo Brazdžionio edukaciniame centre, kurio šeimininkai – Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo pagalbos tarnyba. Dirbdami kartu jau įgijome gražios patirties, vykdant įvairias edukacines programas, skirtas vaikams ir su jais dirbantiems pedagogams, auklėtojams, tėveliams. Gegužė – puikus laikas išnaudoti senąjį buvusios Žadeikių pradinės mokyklos sodą. Šiltas pavasario oras leido būriui vaikų praleisti „Dieną su Kake Make“, kurios viešnia buvo dailininkė ir rašytoja Lina Žutautė.

Ji susirinkusiems pristatė savo kūrybą, papasakojo, kaip gimsta jos knygelių iliustracijos ir istorijų herojai, iš kur atsirado Kakė Makė ir jos languotos kelnės. Vaikai kartu su katinu Ferdinandu ir šuniuku Pūkseliu rimavo žodžius ir kūrė eilėraštukus, kartu su Teatriuko aktoriais dainavo smagią dainelę apie Kakės Makės kelnes:
Spalvoti langučiai,
Kišenė plati
Tas kelnes jau pažįsta
Maži ir dideli!
O jei dar negirdėjai
Ir nieks tau nepasakė,
Šių kelnių atradėja
Linksmuolė Kakė Makė!

Antroji renginio dalis vyko edukacinio centro sode. Vaikai įsitaisė tarp medžių, ant žolės ir rąstinių suolų, kad čia pat nupieštų savo įspūdžius iš susitikimo su dailininke ir rašytoja arba vieną iš Linos knygų herojų. Nupiešti darbeliai tuojau pat buvo padžiaunami ant virvių, ištiestų tarp medžių kamienų. Taip pamažu gimė improvizuota piešinių paroda, lyg skalbiniai plazdanti vėjyje. O viešnia visą tą laiką bendravo su vaikais, dalino autografus.
Kad Lina Žutautė turėtų kur parašyti savo autografą ir linkėjimus, pasirūpino Pasvalio knygynas, o renginį rėmė Lietuvos kultūros taryba, skyrusi dalinį finansavimą tęstiniam skaitymo skatinimo projektui „Literatūros dienos ir naktys 2015: ne tik rašytojai...“.

Akimirkos iš renginio - nuotraukų galerijoje: