Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Apie Donelaitį - Vaškų mokyklos šeštokams

DSC02250Balandžio pradžia - vėl su Donelaičio ženklu. Šį kartą su klasiku valandėlę praleido Vaškų vidurinės mokyklos šeštokai. Kadangi laiko svečiai turėjo daugiau, negu planuota, tai pradžioje jie mielai domėjosi biblioteka ir Vaikų literatūros skyriumi. Ne vienas jų Pasvalio viešojoje bibliotekoje lankėsi pirmą kartą.

Todėl vaškiečius domino viskas: kaip tapti viešosios bibliotekos skaitytoju, kokias paslaugas teikia biblioteka, ko reikia, norint įsigyti skaitytojo pažymėjimą, kokie dar, be Vaikų literatūros skyriaus, yra kiti padaliniai bibliotekoje ir kokias funkcijas jie atlieka. Vaškų miestelio biblioteka net lyginant su Vaikų literatūros skyriumi, yra nedidelė, todėl vaikai, pasklidę tarp knygų lentynų, turėjo kur akis paganyti, ne vienas teiravosi, ar yra čia pageidaujama knyga, domėjosi, kokios knygos apskritai sukauptos Vaikų lietaratūros skyriaus fonduose.

O po pažinties - vėl valandėlė su Donelaičiu, vėl mokinių sukurtas filmas, „Liūdnų slibinų" dainos apie pavasario linksmybes, skaidrės su Donelaičio kūrinių, gyvenimo faktų, Tolminkiemio vaizdais.

Vaškiečių donelaitiškoji viešnagė - nuotraukų galerijoje: