Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Šeimos diena Amatų kiemelyje

DSC00598Saulėtą gegužės 15 dienos rytą į Pasvalio specialiosios mokyklos kiemelį rinkosi įvairaus amžiaus, skirtingų profesijų, socialinės padėties žmonės, kuriuos vienija noras kurti grožį savo rankomis, meilė ir pagalba artimui. Taip netradiciškai šiemet buvo paminėta Gerumo diena, kuri sutapo su Šeimos diena, o šeima - tai žmonės aplink, kuriuos mylime, kurie padeda, moko, su kuriais gera kartu būti.

 

Jungtinė rankdarbių paroda, į kurią savo darbus pristatė rajono įstaigų, organizacijų, dirbančių su socialinės atskirties, spec. poreikių, neįgaliais vaikais ir suaugusiais, taip pat draugijų, vienijančių šiuos narius, pradėjo veikti M. Katiliškio viešojoje bibliotekoje. O parodos darbų ir veiklos pristatymas šurmuliavo Specialiosios mokyklos Amatų kiemelyje.

Kiekviena įstaiga ar organizacija, kurios nariai, lankytojai, gyventojai ar mokiniai kuria savo rankomis įvairius darbelius, pristatė kiemelyje kurią nors rankdarbių atlikimo techniką, kuri buvo panaudota kuriant darbus parodai: popieriaus karpiniai ir origamis, dirbiniai iš medicininio gipso tvarsčių, sagų, siūlų, siuvinėjimas ant popieriaus, batika ir kitokios darbų atlikimo technikos. Buvo ir įvairių sveikinimų, apdovanojimų, padėkų, skambėjo dainos. Saulė, šiltas pavasarinis oras ir draugiški veidai aplinkui skatino džiaugtis, bendrauti, dalintis rankdarbių gamybos paslaptimis ir čia pat išbandyti savo jėgas.

Įspūdžiai iš Amatų kiemelio - nuotraukų galerijoje: